Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев и президентът Румен Радев ще участват

...
Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев и президентът Румен Радев ще участват
Коментари Харесай

Радев и Главчев ще участват заедно в срещата на върха на НАТО

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев и президентът Румен Радев ще вземат участие дружно в срещата на върха на НАТО. 

Тя ще се организира от 9 до 11 юли във Вашингтон, оповестиха от държавната пресслужба.

Форумът е най-високото равнище на взимане на решения в Алианса и ще означи 75-та годишнина на Северноатлантическия контракт подписан точно във Вашингтон, Съединени американски щати. Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, допускат осъществяване на дълготрайни задължения от съдружниците, с необикновен акцент към вложенията в защитата на всяка страна-член на НАТО и
дългосрочната поддръжка за Украйна и финансовото й застраховане.

Въпросът кой да води българската делегация на срещата провокира необятен спор. В четвъртък министър председателят Главчев изпрати писмо до председателката на НС Рая Назарян и всички парламентарни групи, в което попита дали президентът Румен Радев да отиде на срещата или тя да бъде водена от служебния министър председател. Досега на този формат постоянно е ходил президентът до предходната година, когато бе заменен от премиера акад. Николай Денков. Сега терзанията Радев да иде са поради неубедителната му евро-атлантическа позиция.

В петък стана ясно, че тематиката е била разисквана на председателския съвет в Народното събрание, само че единодушие не е било реализирано и Димитър Главчев ще би трябвало да реши самичък. 

От Движение за права и свободи излязоха с позиция, че служебният министър председател би трябвало да съставлява страната ни и " не трябва да се позволява още един път Радев да употребява този най-голям конгрес на НАТО за разпространяване на съветска агитация и всяване на страхове в българското общество, на каквито скандални случаи бяхме очевидци ". 

От ПП-ДБ също се съгласиха, че Главчев би трябвало да отиде във Вашингтон и дефинираха позициите на президента като " неправилни и не в полза на България ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР